Sült cukkini

Cukkini-hajók olasz rakománnyal.

  1. A csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a rizst.
  2. Megmossuk, megtisztítjuk a cukkinit, hosszában félbevágjuk, és kanállal eltávolítjuk a magházat. Megmossuk és negyedekre vágjuk a paradicsomot. A főt sonkát és a Leerdammer® Delacrème sajtot apróra vágjuk.
  3. Összekeverjük a rizst, paradicsomot, főtt sonkát, a Delacrème sajt felét, 150 g passzírozott paradicsomot és 1 evőkanál paradicsompürét, majd sóval, borssal, cukorral és fűszernövényekkel ízesítjük.
  4. Megtöltjük a keverékkel a kivájt cukkiniket.
  5. A Leerdammer® Delacrème sajt másik felét összekeverjük a zsemlemorzsával és vajjal, összemorzsoljuk, a félbevágott cukkiniket pedig felfújt formába rakjuk (kb 23 x 32 cm).
  6. A többi paradicsomot összekeverjük a maradék paradicsompürével, sóval, borssal, cukorral és fűszernövényekkel ízesítjük, és körberakjuk vele a cukkiniket a formában.

 

Összetevők 4 fő részére

4 szeletre
  • 120 g Leerdammer® Delacrème sajt
  • 4 kisebb cukkini
  • 120 g rizs
  • 200 g koktélparadicsom
  • 120 g főtt sonka
  • 600 g passzírozott paradicsom (konzerv)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • Só, frissen őrölt fekete bors
  • Cukor
  • Olasz fűszernövények
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj

Kapcsolódó receptek