Francia hagymaleves

A hagymát félbevágjuk, és vékony szeletekre daraboljuk. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk. A pirítás végén köménymagot, sót és borsot adunk hozzá. További fél percig pirítjuk, hozzáöntünk 2 dl bort, 2 percig főzzük, majd felöntjük húslevessel. 15 percig főzzük.

Megsütjük a toastkenyereket, lereszeljük a Leerdammer sajtot.

A levest kisebb tálban vagy tányérban tálaljuk, a tetejére félbevágott toastkenyeret teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Összetevők 4 fő részére

  • 6 nagyobb hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Köménymag
  • Bors
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5 liter húsleves
  • 4 toastkenyér
  • 0,5 Leerdammer® Original Wedge

Kapcsolódó receptek