Zöldséges frittata chorizóval

Olasz válasz a spanyol tortillára.

  1. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk és a chorizo kolbásszal együtt kockákra vágjuk. A Leerdammer® sajtot csíkokra vágjuk.
  2. A paprikát, cukkinit és hagymát egy sütőben használható serpenyőben forró olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a chorizo kolbászt.
  3. Felverjük a tojásokat egy kevés sóval, borssal és cayenne borssal, egyenletesen ráöntjük a zöldségkeverékre, és 180 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 3. fokozat, forrólevegős sütő: 160 °C) kb. 30–40 percig sütjük, amíg szilárd nem lesz.

 

Összetevők 4 fő részére

4 szeletre
  • 1 sárga paprika
  • 1 piros paprika
  • 2 cukkini
  • 2 hagyma
  • 100 g chorizo kolbász
  • 130 g Leerdammer® Trio sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 tojás
  • Só, frissen őrölt fekete bors
  • Cayenne bors

Kapcsolódó receptek