Zöldséges frittata chorizóval

Olasz válasz a spanyol tortillára.

  1. A paprikát és a cukkinit félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk. Ezután a paprikát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és a chorizo kolbásszal együtt kockázzuk, a Leerdammer® sajtot pedig csíkokra vágjuk.
  2. A paprikát, cukkinit és hagymát, egy sütőben használható serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzákeverjük a chorizo kolbászt.
  3. Felverjük a tojásokat egy kevés sóval, borssal és cayenne borssal, egyenletesen ráöntjük a zöldségkeverékre, és 180 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 3. fokozat, forrólevegős sütő: 160 °C) kb. 30–40 percig sütjük, amíg szilárd nem lesz.

 

Összetevők 4 fő részére

  • 1 sárga paprika
  • 1 piros paprika
  • 2 cukkini
  • 2 hagyma
  • 100 g chorizo kolbász
  • 130 g Leerdammer® Trio sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 10 tojás
  • Só, frissen őrölt fekete bors
  • Cayenne bors

Kapcsolódó receptek