Pikáns spenótsaláta krutonokkal

Megmossuk, megtisztítjuk a spenótot. A retket megmossuk, szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk az újhagymát, ferde szeletekre vágjuk, felszeleteljük a mogyoróhagymát. Összekeverjük az öntet hozzávalóit. A Leerdammer® Lightlife sajtot vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk vele a toastkenyeret. Rövid ideig sütjük, amíg a sajt a grill alatt szét nem oszlik/el nem olvad. A toastkenyeret kis kockákra, krutonokra daraboljuk. A salátát krutonnal megszórva és öntettel megcsepegtetve tálaljuk.

Összetevők 4 fő részére

4 toastkenyérre
  • 150 g friss fiatal spenót
  • 2 csomó retek
  • 2 csomó újhagyma
  • 4 mogyoróhagyma
  • Az öntethez:
  • 2–3 evőkanál lime lé
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 1 teáskanál nem túl csípős mustár
  • 1 teáskanál édes mustár
  • Chili paprika
  • A krutonokhoz:
  • 160 g Leerdammer® Lightlife sajt
  • 8 szelet toastkenyér

Kapcsolódó receptek